Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чай матча з низьким вмістом кофеїну від відомого японського виробника Marukyu Koyamaen.
Запакований в банках по 40г, які наповнені нітрогеном для довготривалого зберігання без втрати якості.
Рекомендації по приготуванню чаю матча:
1️⃣ Покладіть 2 г (1 чайна ложка або 2 мірні бамубокові ложки (чашаку)) порошку матча у відповідну чашу для чаю (чаван).
2️⃣ Налийте 70 мл води температурою 75-80℃ (ні в якому разі не кипʼяток, адже кипʼяток просто смажить листя та робить напій гірким)
3️⃣ Акуратно, роблячи W-образні рухи, збийте вінчиком суміш до однородної консистенції та утворення ніжної піни. Намагайтесь робити це плавно, щоб не пошкодити пелюстки вінчика.
Корисні поради:
✅ Перед першим кроком прогрійте чашу для матча (чаван) та бамбуковий вінчик. Це потрібно для того, щоб під час приготування напою холодний чаван не остудив воду, що може зробити матча гірким. А пелюстки сухого вінчика можуть зламатись під час збивання. Налийте в чаван гарячу воду, занурьте вінчик та почекайте трохи. Потім злийте воду та витріть чашу насухо (це потрбіно щоб сухий порошок не збився в грудки).
✅ Просівайте матча. Оскільки матча - це перетерті листя чаю, то в гарачій воді порошок може збитись в грудки. Щоб цього не сталося, просійте порошок через дрібне ситечко.
✅ Випивайте напій одразу після приготування. Оскільки, як ми зазначали вище, після охолодження напій може стати гірким.
✅ Матча найкраще смакує свіжим. Спожити протягом місяця після відкриття пачки.
✅ Якщо у вас немає термометра, або чайнка з термостатом, то ось вам простий спосіб як отримати воду приблизно з температурою 80 градусів. Закип’ятіть воду та налийте необхідну кількість у маленьку чашку. Потім перелийте цю воду в другу чашку. І все. Тепер температура води повинна бути приблизно такою, як треба.