Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гондурас Йоланда (Honduras Yolanda)
Фасовка: 250г / 1кг
Тип зерна: 100% арабіка
Обсмаження: під фільтр
Смаковий профіль: збалансована кава з яскравим винним профілем, нотами папаї, шоколаду агрусу та медовою солодкістю.
Обробка: анаеробна 72 години
Різновид: Lempira, Parainema
Фермер: Марія Офелія Естевез
Ферма: Йоланда
Регіон: Копан
Країна: Гондурас
Висота: 1200 метрів над рівнем моря
Грейд: 1
Про ферму:
Ця кава походить з ферми Yolanda, власницею якої є 34-річна Maria Ofelia Estevez. Її любов до кави почалася, коли дівчинці було лише 11. Тоді її мати успадкувала кавову плантацію і під час канікул брала Марію на збір фруктів та кавового урожаю. Згодом вона почала допомагати на кавовій фермі свого дядька Вільфредо. Першою її офіційною роботою в кавовій індустрії стала робота з закупівлями, де асоційовані виробники стали мотиватором почати власну справу. Уже в 19 років Марія почала вирощувати яблука. Це дало їй змогу отримати гарні фінансові результати і вже через 3 роки заснувати власну кавову плантацію Yolanda.
Ферма Yolanda розташована в La Vereda, Potrerillos, Corquín Copán на висоті приблизно 1200 метрів над рівнем моря. На території 2 гектари, тут вирощують різновиди Catuai, Catimor, Parainema та Lempira. Місцевий теруар характеризується помірним кліматом, великою кількістю опадів та екосистемою, сприятливою для вирощування кави.
Марія Офелія вже давно є членом кооперативу Aruco, який допомагає їй з технічними моментами, фінансуванням та забезпечує маркетинг зеленого зерна на міжнародному рівні. Крім того, Aruco підтримують місцеві освітні та суспільні проєкти, центри охорони здоров'я. Зокрема, завдяки їм Марія отримала студентську стипендію для своєї доньки в «Corquín Bilingual Basic Center».
Кооператив має власну станцію обробки, оснащену модульними секціями для митої обробки та сушіння. У процесі ферментації використовується екологічне обладнання, яке мінімалізує споживання води, а гаряче повітря для просушування зерна отримують шляхом спалювання лушпиння кави у спеціальних печах.
Марія Офелія нещодавно стала постійним співробітником Empresa Aruco у відділі виробництва та обробки. А також почала виробництво мікролотів на своїй фермі.
Про анаеробну оборобку:
Вся кава ретельно відбирається вручну перед доставкою в центр збору. Потім ягоди розміщують в ємності, з яких повністю відкачують повітря. Процес ферментації в анаеробному середовищі триває 72 год. Після цього каву підсушують до тих пір, поки шкірка ягід не набуде вираженого темного кольору, а зерно повністю не відокремиться від висохлої м'якоті. Це можна визначити за характерним його постукуванням зерна в середині висохлої оболонки. Сушка триває до тих пір, поки вологість зерна не досягне 12%. Потім ягоди збирають в мішки і зберігають так кілька місяців. На останньому етапі - кава відправляється в халлер для видалення всіх верхніх шарів. Кінцевий продукт упаковується в джутові мішки із захистом GrainPro і відправляється на експорт.