Кількість
|
Вартість
|
||
|
Японський зелений чай матча ISUZU (Ісудзу)
Упакований в алюмінієвих банках по 40г., наповнених нітрогеном для довготривалого зберігання без втрати якості.
Церемоніальний матча від всесвітньовідомого японського виробника Marukyu Koyamaen.
Це більш виразний матча, ніж Aoarashi. Має інтесивніший аромат, насичений гострими, терпкими амінокислотами.
Один з варіантів приготування - з використанням води нижчої температури (70 °C), оскільки це значно зменшить терпкість, а ще, значно пом’якшить аромат напію.
Підходить для приготування усуча (на воді) та матча-латте (на молоці).
Рекомендації по приготуванню чаю матча:
1️⃣ Покладіть 2 г (1 чайна ложка або 2 мірні бамубокові ложки (чашаку)) порошку матча у відповідну чашу для чаю (чаван).
2️⃣ Налийте 70 мл води температурою 75-80℃ (ні в якому разі не кипʼяток, адже кипʼяток просто смажить листя та робить напій гірким)
3️⃣ Акуратно, роблячи W-образні рухи, збийте вінчиком суміш до однородної консистенції та утворення ніжної піни. Намагайтесь робити це плавно, щоб не пошкодити пелюстки вінчика.
Корисні поради:
✅ Перед першим кроком прогрійте чашу для матча (чаван) та бамбуковий вінчик. Це потрібно для того, щоб під час приготування напою холодний чаван не остудив воду, що може зробити матча гірким. А пелюстки сухого вінчика можуть зламатись під час збивання. Налийте в чаван гарячу воду, занурьте вінчик та почекайте трохи. Потім злийте воду та витріть чашу насухо (це потрбіно щоб сухий порошок не збився в грудки).
✅ Просівайте матча. Оскільки матча - це перетерті листя чаю, то в гарачій воді порошок може збитись в грудки. Щоб цього не сталося, просійте порошок через дрібне ситечко.
✅ Випивайте напій одразу після приготування. Оскільки, як ми зазначали вище, після охолодження напій може стати гірким.
✅ Матча найкраще смакує свіжим. Спожити протягом місяця після відкриття пачки.
✅ Якщо у вас немає термометра, або чайнка з термостатом, то ось вам простий спосіб як отримати воду приблизно з температурою 80 градусів. Закип’ятіть воду та налийте необхідну кількість у маленьку чашку. Потім перелийте цю воду в другу чашку. І все. Тепер температура води повинна бути приблизно такою, як треба.